søndag 4. august 2013

Grenserittet: Havna på halen og datt av

Ble liggende i et vakum og klarte aldri å komme meg opp igjen. (Foto:Sykkelritt fotografen)


Grenserittet
80 km
Tid: 2.30.35
Nr 15, 4.10 etter vinner Mathias Wengelin


Varmt, klamt, 20 varmegrader og nydelig sykkelvær i Strømstad kl 0830 i går.
Grenserittet er et av de tre store grusrittene og massemønstringene i løpet av sesongen. Og det teller selvfølgelig mye å gjøre det bra der. Dette er det første av to ritt hvor nordmennene møter svenskene. De siste årene har det vært litt for mange svenske seire. I år var den svenske kontigenten kanskje sterkere enn noen gang. Og det ble firedobbelt svensk... Haff...
Formen har ikke vært helt på topp den siste tiden, og jeg var spent på om jeg ville klare å henge med de fremste. Merket fort at farten var mer enn høy nok, og ble liggende bak og dingle. Dette er nesten tyngre enn å ligge foran i jevnere fart. Blir mye rykk, napp og trekkspilleffekt.
Over partiet med svaberg etter ca 30 km datt Anders og jeg litt av, men klarte å kjøre oss opp igjen. Det samme skjedde opp den bratte og løse grusbakken rett etterpå. Da var det bare jeg som klarte å klore meg fast. Sammen med Eirik lå jeg og dingla bak på feltet. Og ut fra et terrengparti ble det ei luke på 50 meter som jeg aldri klarte å tette. Lå på stålet for å komme meg opp igjen i ca 20 minutter, men klarte det ikke. Eirik gikk tom for krefter etter hvert og måtte slippe hjulet mitt. Ble derfor liggende med de to andre gutta på bilde og kjøre inn til mål. Ble til slutt nr 15. Ikke ille, men hadde håpet å forbedre 10. plassen fra i fjor. Eirik nr 17 og Anders nr 21.
Nå kommer Sykkelenern, Vasan og Birken på løpende bånd. Jeg håper at jeg klarer få til de tingene som gjør at formen stiger et par-tre hakk. Det viktigste punktet tror jeg er konkurransekjøring i høy fart. Merket at jeg jeg slet litt med tempoet på flatene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar