tirsdag 1. mai 2012

Sesongdebuten unnagjort i Lom

Lomsrittet
81 km
Tid: 1.55.06
Satt med ca 15 mann i tetgruppa inn til mål

Årets første ritt for mitt vedkommende er historie.
Lomsrittet samlet i år et rekordstort felt, og sikkert det beste som har vært også. Godt felt gir god treningsøkt. 314w og 41,8 km/t i snitt. Nydelig vårvær og årets første tur i med bare bein:)

Rittet startet som vanlig rolig innover mot Skjåk. På tur tilbake mot Lom greide 5-6 mann å få ei luke mens jeg satt og smatta på en gel langt bak i feltet. Tenkte at feltet ruller vel lett inn disse. Men det viste seg at det var to stk fra Lillehammer CK i bruddet, og de resterende 20 satt i feltet hvor jeg satt. Og resten var turryttere som ikke brydde seg så hardt om å hjelpe til. Derfor måtte jeg ta litt tak, og dro stort sett opp hele Bøverdalen for å prøve å hente utbryterne. Holdt avstanden, men klarte ikke helt å ta de siste 15-20 sekundene. Fikk litt hjelp av et par juniorer fra Valdres og kompis Roy Magne Storholm på tur ned igjen til Lom.
Gutta fra Valdres ga det siste bortover mot dagens eneste reelle bakke, og fikk nok svi for det. På toppen av bakken og bort til runding krympet forspranget til utbryterne såpass at Lillehammergutta i feltet hjalp til å tette den siste luka, slik at det ble samlet felt til mål.
Jeg fikk kjørt en del i front av feltet, og fikk ei fin økt. Mangler litt på rittform enda. Får syra når jeg rykker til litt. Men regner med det kommer seg når jeg får kjørt noen ritt.Nå er det bare å samle overskudd og forberede seg mentalt til helgas norgescupåpning på Helgøya. Blir et hardt ritt, hvor man må gjøre jobben sjøl:)


Her kan du se dataene fra dagens økt:
http://www.brytonsport.com/mapTrackView/2?id=492735#.T6AmiCcHRAo.facebook

2 kommentarer:

 1. Satt på hjulet dit da du "smattet på en gel".
  I og med at jeg har grønn LCK-trøye gjorde jeg det jeg kunne for å holde deg tilbake...
  Men - da du og andre satte fart opp mot Bøverdalen gikk lyset på gamle Broksern.

  Motbakker er for ungdommen!

  SvarSlett
 2. Skal vel ikke klage du Broksern. Sprekere enn gjennomsnittet du og;)

  SvarSlett