torsdag 19. januar 2012

God framgang på 40 min wattest:)

Etter besøk hos Cycleurope (DBS) og utstyrstesting hos Foss Sykler, bar det avgårde til Lillehammer for andre testrunde i prosjektet jeg har deltatt i.
Dagens test var 40 min wattest, hvor gjennomsnittlig watt gjennom testen måles.
Dagens testresultat ble 331w. Dette fordelt på 73,5 kg gir ca 4,5w per kg kroppsvekt. God framgang fra sist. Og et ok resultat. Men det er fortsatt litt å hente. Jeg har ennå ikke kjørt særlig mye høyintensitetstrening. Stort sett langturer på sykkel og ski, med en del styrketråkk og styrketrening innimellom. Planen er nå at jeg skal være med i et nytt prosjekt, hvor jeg nettopp tar tak i den høyintensive treningen. Så får vi se om det øker snittwatten enda mer. Jeg blir motivert av slike tester. jeg får da noe konkret å jobbe med, og det er lettere å legge opp treningen. Et av målene mine denne sesongen er å få bedre kjørestyrke. Styrketråkk, styrke og tempokjøring i intervallform er resepten jeg bruker. Så får vi se om det gir resultater:)

2 kommentarer:

 1. Hei Knut Erik!
  Når du tester 40 min watt, hvilken tråkkfrekvens ligger du på og sykler du i stigning hele testen?
  For min del så ser jeg at jeg kan holde en litt høyere watt ved sykling med litt stigning og lavere tråkkfrekvens.
  Hvor ofte tester du dette? Hver mnd?
  Ønsker å forbedre meg på sykkel, men sliter med å finne motivernede treningsprogram, som gjør at det er enkelt å legge opp en trening som du kan måle fremgangen i.
  Mvh Sveinung - Sandefjord.

  SvarSlett
 2. hei.
  Har snittfrekvens på nesten 100. Det er litt min måte å sykle på. Jeg kjørte nesten halve testen før jeg justerte opp belastningen. 320 første halvdel, og 340-350 andre halvdel.
  Testmølla på Lillehammer har ikke mulighet for stigning.
  kjører 3 testrunder i løpet av vinteren, som del av et prosjekt jeg er med i.
  Ser den med motiverende og målbare treningsprogram. fant ut at ved å være med på dette prosjektet, fikk jeg motivasjon i å gjøre noe målbart selv. Ellers er jo faste testbakker og tester over et git tidsrom, eks 40 min test, fine målbare økter i et program

  SvarSlett