søndag 28. august 2011

13. plass i Birken. Grei plassering, men lite krefter

Birkebeinerritet www.birkebeiner.no
94 km
Tid: 2:55:22
13. plass, 37 sek bak vinner Stian Remme

Så for meg at årets Birkebeinerritt skulle bli like bløtt, kaldt og jævli som de to foregående. Men temperaturen holdt seg på 13-14 grader oppå fjellet. Dermed ble den biten av løpet en positiv overraskelse.
Beina og formen var derimot ikke all verden. Hadde tenkt å gå for spurtprisen på Skramstad, men kjente fort at det ikke var noen vits. Og da Magnus Darvell gikk, var det bare å legge seg i feltet igjen.
Klarte å klore meg med tetgruppa ut fra første terrengparti. Det gikk etterhvert så smått at vi ble tatt igjen av gruppe to. Dermed ble det ca 25 ryttere samlet i teten. Deriblant fire ryttere fra Hedmark Terrengsykkel. Steffan, Karl Erik, Anders og meg.
Dagens vinner Stian Remme støtet nedover fra Kvarstadsæterlia mot starten av Rosinbakkene. Det var ingen som ville gå etter. Remme fikk etterhvert 50 sekunders ledelse. Han holdt denne til mål, og tok seieren etter sterk kjøring. Draviljen var liten i feltet, og Remme utnyttet dette til sin fordel. Stian Remme kjører for landeveislaget Joker Merida, og kan vel regnes som profesjonell. Han regnes som en av norges beste klaterere på landeveissykkelen.  I et "terreng" ritt som Birken ble forskjellen mellom proff og amatør synlig. Han hadde rett og slett størst kapasitet.
For min egen del handlet dagen om å henge på. Satt mest bak. La meg først opp Rosinbakken for å ha kontroll på feltet. Da ting skulle avgjøres, fra Birkebeineren Skistadion og ned, fikk jeg krampe i begge beina. Kjørte kontrollert og greit ned Ballettbakken og inn i mål til en 12. plass. Slo Birkenvinneren fra 2008 i spurten faktisk;)

Hedmark Terrengsykkel fikk en sterk 6. plass  i eliteklassen ved Birkenspesialisten Steffan Repshus. Og i tillegg klasseseier i M40-44 ved teamsjæf Karl Erik Nordengen. Anders Fiskvik ble nr 19 i menn elite.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar