søndag 3. april 2011

Årets rittsykler, hardtail


Første rittsykkel er kommet i hus. Endelig:)
Sykkelen er nesten ferdigbygd. Mangler bare hjulsettet og noen brukbare dekk. Oppsettet avviker litt fra det originale, da et er gjort noen personlige tilpasninger. Men det er en DBS!

Ramme: DBS NanoCarbon Monocoque, integrert setepinne. 1170 gram med setepinne
Hjul: Her originale DT xr 1450, Stans m/podium mmx felg på gang
Dekk: Skal bli Continental x-king/Continental Race King
Gaffel: Fox F32 r 100 mm
Krank: Shimano xtr 44-30, av og til FSA K-force light 27-42
Kassett: Sram xx 11-36
Girshiftere: Sram xx
Bremser: Formula R1
Styre: Syntace Duraflite 630mm
Stem: FSA OS 99 110mm
Sete: Selle Italia slr xc
Barends: kcnc
Pedaler: Shimano xtr

Sykkelen er tilpasset maratonritt i Norge. Den er ikke superlett, men skal fungere og være holdbar.
Med nytt hjulsett veier sykkelen ca 8,9 kg, ready to race. Ting som kunne vært gjort lettere er spesielt gaffel, men også sete, styre, pedaler og krank. Kommer muligens til å kjøre de tøffeste rittene med en FSA 27-42 krank. Men må ha 44 krank på lur for å henge med i de lange flate norske grusrittene.

Har såvidt fått testet det nye dekket fra Continental, x-king. Dette virker veldig lovende. Ruller nesten like bra som Race King, og har mye bedre styreegenskaper som framdekk. Kommer nok til å bruke dette mye.

Syntace Duraflite 630mm styre er en god mellomløsning. Akkurat så bredt at man får kontroll i terrenget, men ikke for bredt til å sette barends på. Føler jeg får mye bedre drive når jeg står og sykler med barends.Forbedret meg myye i terrenget da jeg gikk opp fra 600mm styre for et par år siden. På fulldemperen kommer jeg til å kjøre 660mm styre.


1 kommentar:

  1. Feeet sykkel detta, gitt..

    Moro å følge bloggen din. Skal også bli moro å følge BSK-gutta og resten av Hedmark terrengsykkel denne sesongen. Ser ut som om dere blir noen fælinger i år.

    Kunne du skrevet litt om overgangen mellom ski og sykkel dersom du har tid en gang? Her er det mange feller å gå i, ikke minst mtp. tilvenning av bevegelsesmønster og påkledning.

    Stian Osufsen

    SvarSlett