mandag 7. mars 2011

Sliten etter ei hard uke

Det er når man kommer hjem etter harde konkurranser man merker at man er sliten.
Kjente meg overraskende pigg på lørdag, hjemreisedagen. Men i går var jeg helt utkjørt. Litt bedre i dag, men ikke mye.
Dette er helt i tråd med det jeg har erfart tidligere. Så lenge man holder trøkket oppe, merker man ikke at man er sliten på samme måte som når man kommer hjem, slapper av og slipper seg ned mentalt.
Det er da det er viktig å hvile. Treningsplana mi sa rolig langkjøring på ski i dag. Hadde tenkt å starte litt forsiktig på igjen. Men kroppen sa hvile. Så da ble det hvile:)

En slik "lagertømming" som et 6-dagers ritt er, krever gjenoppbygging. Og dette tar tid. Regner med å kjøre første intervalløkt på torsdag eller fredag. Det blir da bare noen lette fartsdrag og litt spurting. Begynner først over helga å trene mye igjen.

Etter mange halvharde timer og en del lapskaus i Spania er nå planen framover å utvikle styrke og maks kapasiteten. Det blir derfor  fokus på kortere hardere drag, og på spesifikk styrketrening. Både maks styrke, og eksplosiv styrke. Har kjørt en bolk med dette før i år, og tar nå opp igjen tråden.
4 av 5 hardøkter de neste to ukene vil være i sone 4. Disse øktene skal gjennomføres litt forskjellig. Noen som "vanlige" drag, f eks 5*5 min. Mens et par andre økter blir drag med innlagte støt, og med spurter.
Et av målene denne treningssesongen er å utvikle startfart og maksfart, samt tåle rykk og napp bedre.
Øktene med støt og spurter tar sikte på å tåle dette bedre i konkurranse.
Enkel filosofi; man må trene på det man vil bli bedre på. Det hjelper ikke trene på sjakk, hvis man skal bli god til å kjøre bob;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar